Zápis č. 21

ze zasedání zastupitelstva obce Kamenec u Poličky,

které se konalo 28. srpna 2002 v budově OÚ

 

Přítomni: Cacková Miloslava, Doležal Jiří, Dvořák Vladimír, Jiruše Vladimír, Martinů Ladislav, Šváb Petr, Švanda Josef, Švanda Václav,

                ostatní občané dle prezenční listiny.

Ověřovatel zápisu: Cacková Miloslava, Kulíšková Hana

Jednání bylo zahájeno v 19,10 a ukončeno ve 21,00 hod.

 

Program: 1) Složení slibu člena zastupitelstva obce

                 2) Kontrola usnesení z minulého zasedání

3) Seznámení s výběrovým řízením na dodavatele stavby a postupem přestavby budovy Obecního úřadu

                 4) Projednání úpravy rozpočtu pro rok 2002

                 5) Schválení uzavření směnné smlouvy na pozemky - pomník padlých

                 6) Různé

                 7) Usnesení

 

1) Dle výsledku voleb do zastupitelstva obce, které se konaly v listopadu 1998, byla první náhradnicí na uvolněné místo v zastupitelstvu obce po paní Marii Svobodové paní Hana Kulíšková. Složením zákonem stanoveného slibu se paní Kulíšková stala členkou zastupitelstva naší obce.

2) Z minulého zasedání byl úkol pro starostu poslat dopis starostovi města Poličky s naším stanoviskem k užívání naší komunikace a k napojení nově budovaných domů v KÚ Polička na plynovod, který je ve vlastnictví naší obce. Dopis byl poslán, bylo i osobní jednání s panem Češkou a s paní Mastnou. V územním plánu města je promítnut náš požadavek, aby se město podílelo na opravách naší komunikace, která bude používaná při stavbě rodinných domů v KÚ Polička. Zajištění plynovodu pro novostavby město neřeší, v současné době to je věcí stavebníků. Plyn do těchto prostor bude z Poličky přiveden později. Po zjištění tohoto stanoviska zástupců města jsme dali souhlas k napojení na náš plynovod manželům Sršňovým.

3) Šesti firmám byla poslána nabídka na provedení stavebních úprav budovy Obecního úřadu. Jenom tři firmy si vyžádaly stavební výkresy a technickou dokumentaci. Do požadovaného termínu (1. 7. 20002 14.00 hod.) odevzdaly své nabídky jen dvě firmy. Byla to firma PRIMA a firma PÁSEK. Sedmičlenná komise složená z členů zastupitelstva obce posoudila obě nabídky a doporučila uzavřít smlouvu o díle se stavební firmou PÁSEK. Smlouva o dílo byla podepsána 29. 7. 2002. Termín zahájení je září 2002 a termín ukončení je prosinec 2003. Podle harmonogramu, který je přílohou ke smlouvě o dílo, by mělo být letos uděláno stavebních prací za 450 tis. Kč.

     Povodně, které zasáhly v první polovině srpna velkou část území Čech způsobily, že ministr pro místní rozvoj zrušil všechny slíbené dotace v rámci programu obnovy venkova. Znamená to, že naše obec nedostane letos slíbených 200 tis. Kč. Nemůžeme počítat s tím, že dostaneme nějaké dotace i v roce 2003. Znamená to, že na dokončovací práce si bude muset obec vzít úvěr ve výši cca 1,5 až 2 mil Kč. Před zahájením hloubení základů musí být provedeno přeložení telefonních kabelů a rozvodné skříně,která je umístěna na jižní straně budovy. Předpokládané náklady na toto přeložení budou činit cca 60 tis. Kč.

4) Při vypracovávání návrhu úpravy rozpočtu pro letošní rok jsme vycházeli z dosavadních příjmů a výdajů, které obec měla k 20. 8. 2002. Předpokládáme, že celkové příjmy a výdaje za letošní rok budou proti schválenému rozpočtu větší o 199,4 tis. Kč. Návrh úpravy rozpočtu byl schválen bez připomínek a je přílohou tohoto zápisu.

5) Návrh na uzavření směnné smlouvy mezi paní Šuťákovou a obcí Kamenec u Poličky byl v předepsaném termínu zveřejněn na úřední desce a nebyly k němu připomínky. Touto smlouvou bude vyřešeno vlastnictví pozemeku, na kterém je umístěn pomník na památku padlých v I. a II. světové válce.

6) a)Svoz velkoobjemového a nebezpečného odpadu se uskuteční v pondělí 9. září 2002. Občané mohou tyto odpady uložit v pondělí do 16 hod. na čtyři místa (u prodejny smíšeného zboží, u budovy OÚ a v místech kde stávaly kontejnery u čp. 13 a 48).              Počítáme také s tím, že svozové vozidlo zajede na Jelínek.

     b) Petr Ptáček, B. Němcové 873, Polička, nám dal žádost na koupi části stavební parcely č. 432/4, která je v majetku obce. Celý pozemek má výměru 2701 m2. Přes tento pozemek je přístupová cesta k domu čp. 63. Bylo dohodnuto zadat zpracování návrhu na rozdělení pozemku tak, aby vznikly dvě stavební parcely a přístupová cesta k domu čp. 63.

     c) Vladimír Cacek z Jelínka požádal o půjčku ve výši 3 000 Kč na opravu oken. Půjčka bude poskytnuta tak, že bude uhrazena faktura za provedenou opravu.

     d) SDH Kamenec při pořádání soutěže "Večerní stovka" a  "O pohár starosty obce" ve dnech 17. a 18. 8. 2002 věnoval startovné na pomoc při odstraňování následků povodní. Do pokladničky byly dávány dary od závodníků i hostů soutěže. Výtěžek sbírky v částce 11.000,-Kč bude odeslán menší obci nebo na pomoc dobrovolným hasičům postižených obcí. Bylo dohodnuto, že v naší obci nebudeme organizovat sbírku od občanů, ale z prostředků obce věnujeme konkrétní obci částku 50 tis. Kč. Návrh byl dát tyto prostředky do okresu Blansko.

     e) Stavební úřad v Poličce do dnešního dne nezahájil řízení o řešení sporu s panem Nyklem o místní komunikaci. O řešení byl Stavební úřad požádán dopisem ze dne 11. 6. 2002.

7) a)Zastupitelstvo obce souhlasí s tím, aby stavební úpravy budovy obecního úřadu byly provedeny do konce roku 2003. Souhlasí i s úvěrem na chybějící finanční prostředky.

     b) Zastupitelstvo souhlasí s navrženými změnami rozpočtu pro letošní rok.

     c) Zastupitelstvo souhlasí se směnnou smlouvou na pozemky s paní Šuťákovou.

     d) Z finančních prostředků obce bude věnováno 50 tis. Kč jedné obci v okresu Blansko na odstranění škod způsobených povodní.

     e) Zadat zpracování návrhu na umístění stavebních pozemků na parcele č. 432/4.

     f) Půjčku Vladimírovi Cackovi dát jen na úhradu faktury za opravu oken.

     g) Projednat s vedením Zemědělské obchodní společnosti Kamenec a  Technickými a energetickými službami Polička odvoz kompostovatelného odpadu.

     h) Zastupitelstvo souhlasí s náhradou škody ve výši 350,- Kč za žebřík, který se ztratil od domu pana Ladislava Martinů.

Zapsal: Šváb