Zápis č. 20

ze zasedání zastupitelstva obce Kamenec u Poličky,

které se konalo 20. června 2002 v budově OÚ

 

Přítomni: Cacková Miloslava, Doležal Jiří, Dvořák Vladimír, Jiruše Vladimír, Martinů Ladislav, Šváb Petr, Švanda Josef, Švanda Václav,

                ostatní občané dle prezenční listiny.

Ověřovatel zápisu: Švanda Josef, Švanda Václav,

Jednání bylo zahájeno v 19,10 a ukončeno ve 21,30 hod.

 

Program: 1) Oznámení o vzdání se mandátu člena zastupitelstva obce

                2) Kontrola usnesní z minulého zsedání

                3) Stanovení počtu členů zastupitelstva obce

                4) Projednání a schválení dodatku k vyhlášce o poplatku za komunální odpad

                5) Seznámení s projektem stavebních úprav budovy OÚ

                6) Různé

                7) Usnesení

 

1) Paní Marie Svobodová 29. 5. 2002 písemně oznámila ukončení činnosti v zastupitelstvu obce. Podle výsledků voleb do zastupitelstva v roce 1998 je prvním náhradníkem paní Hana Kulíšková. Starosta písemně oznámil paní Kulíškové, že je prvním náhradníkem na uvolněné místo v zastupitelstvu obce. Paní Kulíšková funkci v zastupitelstvu přijala. V dopoledních hodinách 20. 6. 2002 však starostovi oznámila, že na večerní zasedání nepřijde, v době jednání zastupitelstva bude mimo obec Kamenec u Poličky. Zastupitelstvo obce proto nemohlo být zatím doplněno.

          Starosta poděkoval paní M. Svobodové za dosavadní dvanáciletou činnost v zastupitelstvu obce. Paní M. Svobodová slíbila, že pokud budeme potřebovat něco vyřídit nebo oznámit občanům na Jelínku, můžeme se na ni obrátit.

2) a) Schůzka s majiteli nemovitostí, které jsou v blízkosti pozemku číslo parcely 641/12, na kterém hodlá pan Petržálek Jaroslav postavit sklad a později i objekt pro lisovnu plastických hmot, se uskutečnila 6. května 2002. Každý z přítomných napsal své stanovisko do zápisu.

     b) Od května zaměstnává obec na poloviční úvazek paní Žižkovou Janu a od června pana Vladimíra Cacka (na plný úvazek).

     c) Nabídka na provedení stavebních úprav budovy Obecního úřadu byla odeslána pěti firmám z Poličky a firmě FILIPSPOL z Korouhve.

3) Zákon o obcích č. 128/2000 Sb., § 68 stanovuje pro obce s počtem  500 až 3000 obyvatel 7 až 15 členů zastupitelstva obce. Bylo schváleno, aby pro následující volební období bylo opět 9 členů zastupitelstva obce.

4) Od 1. července bude obec firmě EKUS platit za odvoz a likvidaci odpadů 242,50 Kč/osobu a rok. Zastupitelstvo se dohodlo, že pro druhé pololetí budeme od občanů vybírat 125,- Kč za osobu. Za děti do 18 let věku se poplatek nebude požadovat. Od majitelů rekreačních chalup budeme požadovat celoroční poplatek ve výši 275,- Kč. Od majitelů domů čp. 51, 53, 54 a 55 budeme i pro II. pololetí vybírat poplatek jen za jednu osobu z domácnosti.

5) Je dokončen projekt na přestavbu budovy Obecního úřadu. Vzhedem k tomu, že máme co nejdříve předložit referátu regoionálního rozvoje dodavatele, který bude celou stavbu realizovat, byla 7. června 2002 rozeslána nabídka na provedení této přestavby. V nabídce stavebním firmám a v žádosti o dotaci pro rok 2003 byl napsán termín realizace od září 2002 do června 2004.

     Rozvržení stavby do tří roků se některým členů zastupitelstva nelíbí, chtěli by stavbu realizovat rychleji. Bylo dohodnuto, že výběr dodavatele se bude konat v pondělí 1. 7. 02 od 15 hodin. Výběrovou komisi bude tvořit 8 členů zastupitelstva obce.

6) a) 12. června 2002 bylo veřejné projednání urbanistické studie s náležitostmi ÚPO. Připomínky z řad občanů i ostatních přítomných budou zapracovány do zadání územního plánu obce Připomínky je možné podávat ještě do 12. 7. 2002. Po zpracování těchto připomínek a nápadů bude vypracováno zadání územního plánu. Zadání se bude také veřejně projednávat.

     b) Pan Josef Nykl čp. 95 poslal na OÚ dopis s upozorněním, že 48 m2   místní komunikace je na jeho soukromém pozemku. Požaduje nájemné ve výši 200 Kč/m2 za rok se zpětnou platností nebo soudní řízení. Obec navrhuje odkoupení této části pozemku. S tím pan Nykl nesouhlasí. Obec proto požádala stavební úřad při Městském úřadě Polička o řešení tohoto sporu z titulu státního stavebního dozoru na místních komunikacích.

     c) Obec obdržela nabídku na odkoupení prioritních akcií České spořitelny. Nabízená cena, která platí do 10. července 2002 je 177,- Kč za akcii. Obec má 200 akcií tohoto typu. Zastupitelé souhlasili s prodejem těchto akcií.

     d) Občané se mohou seznámit s bezpečnostním programem prevence závažné havárie v Poličských strojírnách a mít k němu připomínky. Uvedené dokumenty jsou v kanceláři Obecního úřadu Kamenec.

     e) Obecní úřad obdržel žádost paní Faltysové z Neratovic, která je vlastníkem domu čp.142, na odkoupení části parcely (proti domu čp. 142) parcelní číslo 1939/1. Vzhledem k tomu, že přes tuto parcelu je přístup na stavební parcely KÚ  v Poličce, zastupitelstvo s prodejem nesouhlasí. Zastupitelstvo obce žádost zamítlo.

     f) Dostali jsme také žádost manželů Sršňových z Poličky o povolení napojení jejich domu na obecní plynovod, který je ve vlastnictví obce Kamenec. Součástí žádosti je i žádost povolení vjezdu na staveniště z parcely číslo 1939/1. Ve změně č. III  územního plánu města Poličky je počítáno s napojením na plynovod města. Zastupitelstvo dalo úkol starostovi informovat o tom starostu města Poličky. Při stavebním řízení nedávat souhlas k napojení na náš plynovod.

     g) Projednat s panem Teplým urychlené zatrubnění příkopu, který nechal vyhloubit  u čp.1, a porovnání navezené zeminy, která brání ve výhledu na křižovatkce u domu čp. 131.

7) a) Zastupitelstvo obce Kamenec u Poličky bude mít ve volebním období 2002 až 2006 opět 9 členů zastupitelstva.

     b) Poplatek pro II. pololetí 2002 za odvoz a likvidaci odpadu bude 125,- Kč/osobu. Poplatek nevybírat za děti, které k 30. 6. 2002 nedosáhly 18 let věku. Za rekreační chalupy požadovat celoroční poplatek ve výši 275,- Kč. Od obyvatel domů čp. 51, 53, 54 a 55 vybírat poplatek jen za 1 osobu domácnosti.

     c) Komisi pro výběr dodavatele na stavební úpravy budovy OÚ bude tvořit 8 členů zastupitelstva.

     d) Zastupitelstvo souhlasí s prodejem akcií České spořitelny, které jsou v majetku obce.

     e) S prodejem pozemku paní Faltysové zastupitelstvo nesouhlasí.

     f) Písemně oznámit starostovi města naše stanovisko k napojení rod. domů v KÚ Polička na náš plynovod.

     g) Zastupitelstvo obce souhlasí s odkoupením pozeků, které nyní patří k rozšířené místní komunikaci od čp. 16 k čp. 1, dle geometrického plánu č. 233-33/2000. Dále souhlasí s odkoupením pozemků, které jsou součástí místní komunikace dle geometrického plánu č. 173-91/93, který zhotovil ing.Dočkal.

     h) Odvoz odpadů z Jelínka bude prováděn ve stejný den a za stejných podmínek jako v Kamenci.

 

Zapsal: Šváb                                                    

V Kamenci u Poličky 27. 6. 2002