Zápis č. 1

z ustavujícího zasedání zastupitelstva obce Kamenec u Poličky,

které se konalo 14. listopadu 2002 v budově OÚ

 

Přítomni: Cacková Miloslava, Červený František, Doležal Jiří, Jiruše Josef, Macků Jiří, Martinů Ladislav, Popelková Hana, Stříteřská Viktorie a  Šváb Petr,

ostatní občané dle prezenční listiny.

 

Ověřovatel zápisu: Macků Jiří a Martinů Ladislav

Jednání bylo zahájeno v 19,05 a ukončeno ve 20,40 hod.

 

Program:

1) Seznámení s výsledky voleb, představení zvolených členů zastupitelstva obce

2) Slib členů zastupitelstva obce

3) Volba návrhové komise

4) Volba komise pro provedení voleb starosty a místostarosty

5) Určení způsobu volby starosty a místostarosty

6) Volba starosty

7) Volba místostarosty

8) Volba předsedů kontrolního a finančního výboru

9) Volba předsedy komise sociální a kulturní, stavební komise a komise pro životní prostředí

10) Schválení jednacího řádu

11) Diskuse

12) Závěr

 

1) Nejstarší člen zastupitelstva pan Ladislav Martinů seznámil přítomné s výsledky voleb do zastupitelstva obce Kamenec u Poličky. Jednotliví členové zastupitelstva se přítomným představili.

 

2) Všichni členové zastupitelstva potom složili zákonem předepsaný slib.

 

3) Návrhová komise byla zvolena ve složení: Josef Jiruše, Miloslava Cacková a František Červený.

 

4) Komise pro provedení voleb starosty a místostarosty byla zvolena ve složení: Jiří Doležel, Hana Popelková a Viktorie Stříteřská.

 

5) Hlasováním bylo rozhodnuto, že volba starosty a místostarosty bude provedena tajnou volbou.

 

6) Předseda návrhové komise pan Josef Jiruše navrhl na funkci starosty pana Ladislava Martinů, oznámil také přítomným, že tuto funkci bude vykonávat při zaměstnání.

Před volbou starosty byla provedena kontrola a zapečetění volení urny. Volba probíhala tím způsobem, že členové zastupitelstva v sousední místnosti provedli úpravu hlasovacího lístku a v jednací místnosti vložili tento lístek do urny.

Výsledek hlasování: starostou byl zvolen pan Ladislav Martinů - 9 hlasů pro.

 

7) Na funkci místostarosty navrhl pan Josef Jiruše pana Petra Švába. Současně také oznámil, že tuto funkci bude vykonávat jako uvolněný pracovník. Volba proběhla stejným způsobem. Výsledek hlasování: místostarostou byl zvolen pan Petr Šváb - 8 hlasů pro.

 

8) Bylo dohodnuto, že volba předsedů výborů a komisí bude veřejná. Na předsedu kontrolního výboru byl navržen Josef Jiruše, na předsedkyni finančního výboru byla navržena paní Hana Popelková. Složení obou těchto výborů bylo jednohlasně odsouhlaseno.

 

9) Předsedkyní kulturní a sociální komise byla zvolena paní Miloslava Cacková, předsedou stavební komise pan Jiří Macků a předsedou komise pro životní prostředí pan Jiří Doležal.

 

10) Starosta potom oznámil přítomným, že je vypracován jednací řád zastupitelstva obce, se kterým se může každý seznámit na Obecním úřadě. Řád je vypracován v souladu se zákonem o obcích č. 128/2000 Sb. Členové zastupitelstva potom tento jednací řád schválili.

 

11) Ze strany občanů byly dotazy proč strana, která získala ve volbách nejméně hlasů získala významné funkce, nebo proč je starosta funkce neuvolněná a místostarosta uvolněná. Dotazy zodpověděl starosta Ladislav Martinů a nebo Petr Šváb.

 

12) Starosta poděkoval členům zastupitelstva za pozornost a soustředěnou práci při tomto jednání. Poděkoval také občanům za účast na ustavujícím zasedání a oznámil, že příští zasedání zastupitelstva bude začátkem prosince 2002.

 

 

 

 

Zapsal: P. Šváb

Ověřil:     ....................................

 

          ....................................

 

 

V Kamenci u Poličky 19. 11. 2002