Výsledky ze soutěží všech kategorií za rok 2004
Memoriál V.I.Lenina
31. 10. Široký Důl
V posledním závodě sezóny startovaly pouze naše ženy. V konkurenci 32 družstev žen obsadily časem 20,32 s 8. místo. Výsledek mohl být pravděpodobně ještě daleko lepší nebýt zaváhání na levém proudu. Ve fotogalerii naleznete foto, které ukazuje vodu na rozdělovači v 12,00 s, což by mělo dávat výsledný čas hodně pod 18 vteřin. I přesto to byla ale vydařená tečka za úspěšnou sezónou.
Fotografie jsou ve fotogalerii.
VI. závod Okresní ligy Svitavska
26. 9. Sádek
Poslední závod se nám vůbec nepovedl. Místo posunu na přední místa sa nám prakticky ve všech kategoriích nedařilo. Celkové umístění družstev a výsledky všech závodů naleznete v menu Okresní liga Svitavska.
Fotografie jsou ve fotogalerii.
Mistrovství ČR mužů a žen v požárním sportu
17. - 19. 9. Sušice

Po dvouleté přestávce jsme se opět s družstvem žen vrátili na Mistrovství republiky. A nevrátili jsme se jen tak do počtu, ale jako rovnocení soupeři, což téměř nikdo nečekal.
Moje hodnocení a pohled na závodu:
100 m překážek součet 119,07 s a 5. místo - potěšila mě nejvíce velká bojovnost, snaha o maximální výkon, vzájemná podpora, fandění - zkrátka začala být cítit síla teamu. To se okamžitě projevilo na výkonech a na zlepšování se ve druhých pokusech.
Jednotlivci do součtu družstva:
11. místo Jana Flídrová čas 18,93 s
20. místo Pavla Švábová čas 19,36 s
30. místo Vendula Švandová čas 19,88 s
32. místo Jana Sejkorová čas 19,98 s
38. místo Renata Franková čas 20,24 s
45. místo Hana Lněničková čas 20,68 s
Štafeta 4 x 100 m čas 67,00 s a 3. místo - krásný čas i s drobnou chybičkou, potěšila i druhá štafeta časem 71,xx s - takový čas neběhala ani v tréninku. Osobně jsem družstvu ve štafetě hodně věřil. Cením si toho, že štafety přesně splnily to, co jsme natrénovaly. Poprvé jsme ukázaly naši naše největší zbraně - psychickou sílu a zkušenost.
Požární útok čas 25,24 s a 2. místo - zcela profesinální výkon - družstvo nepodlehlo psychickému tlaku a naprosto s přehledem předvedlo výkon, jaký byl třeba.
Celkové třetí místo bylo pro všechny velké překvapení. Družstvo se ale právě na tento závod dlouhodobě, prakticky celý rok připravovalo. Podařilo se opravdu správně načasovat formu, neměli jsme žádný zdravotní problém, podařilo se vhodně složit teamu atd.
Jako největší naši přednost a základ úspěchu však vidím obrovské zkušenosti, vyzrálost, psychiku, zázemí tříčlenného realizačního teamu a dalších rodinných příslušníků a partnerů. Podařilo se vytvořit dobrou pohodu a atmosféru, kdy všechni přesně věděli co se od nich čeká, jakou mají úlohu a co mají pro úspěch udělat. A samozřejmě nemůžeme zapomenout na velkou diváckou podporu všech členů dvoudenního zájezdu z Kamence a ze Širokého Dolu.
Zbývá mě jen všem moc poděkovat za skvělý zážitek.
Fotografie jsou v menu fotogalerie.

Výsledky závodu mužů.
Výsledky závodu žen.
VI. závod Českého poháru
11. 9. Borovany
Poslední závod v Borovanech našim závodníkům posun v celkovém pořadí nepřinesl. Potěšilo neustále zlepšování Hany Lněničkové.
Celkové umístění našich závodníků:
Ženy:
25. místo - Jana Sejkorová - 35 bodů
31. místo - Vendula Švandová - 21 bodů
36. místo - Pavla Švábová - 15 bodů
61. místo - Petra Sejkorová - 0 bodů
69. místo - Renata Sejkorová - 0 bodů
79. místo - Hana Lněničková - 0 bodů
80. místo - Renata Franková - 0 bodů
Muži:
78. místo - Milan Radiměřský - 3 body
82. místo - Vojtěch Švanda - 2 body
87. místo - Luboš Kadidlo - 1 bod
115. místo - Milan Cacek - 0 bodů
129. místo - Vladimír Jiruše - 0 bodů
208. místo - Josef Žižka - 0 bodů
266. místo - Tomáš Zdvořilý - 0 bodů
Fotografie jsou v menu Český pohár.
O pohár SDH
5. 9. Kamenec
První ročník závodu se celkem vydařil - celkem 21 družstev mladých hasičů nám trochu protáhlo program až do pozdního odpoledne, což jsme trochu podcenili. Pro příští ročníky to samozřejmě vylepšíme. Po výsledkové stránce jsme viděli dobré výkony a je potěšitelné, že i od našich závodníků.
Výsledky kategorie starší.
Výsledky kategorie mladší.
Fotografie
Krajské kolo - Pardubický kraj
28. 8. Otradov
Kamenec opět na Mistrovství České republiky !!!
Vítězství našeho družstva žen se zrodilo po velkém souboji s družstvem z Desné. Průběh závodu se na vlas podobal jejich souboji při okresním kole.
První disciplína - štafeta 4 x 100 m - Desná pěkný výkon 60,96 s, Kamenec rozběhnul pokus možná ještě o něco lépe, ale chyba na posledním úseku znamenala ztrátu a čas 64,26. Ztráta 3,30 s.
Druhá disciplína - 100 m překážek, mělo podle papírových předpokladů přinést snížení ztráty, ovšem to se nepodařilo.
2. místo - Jana Sejkorová - čas 19,74 s
3. místo - Pavla Švábová - čas 19,81 s
8. místo - Vendula Švandová - čas 21,09 s
10. místo - Hana Lněničková - čas 21,32 s
11. místo - Petra Sejkorová - čas 21,38 s
12. místo - Renata Franková - čas 21,41 s
22. místo - Renata Sejkorová - čas 22,27 s
Výsledný součet 103,34 s a celkově 167,60 s, Desná součet 103,30 s a celkově 164,20 s.
Rozhodnutí přinesl požární útok - Desná pokazila na 33,23 s. Kamenec předvedl posledním pokusem v závodě profesionálních 28,21 s, kdy dokonce pravý proud měl čas 23,50 s. Výsledek - Kamenec 195,81 s, Desná 197,49 s. Po dvouleté přestávce se tak vracíme na Mistrovství ČR, které se koná v Sušici od 17. - 19. 9. .
V závodu mužů se dobře předvedli naši muži - celý závod bojovali o třetí místo, které nakonec ztratili o 1,37 s. V závodu jednotlivců se však klukům příliš nevedlo - Radek Bednář skončil čtvrtý za 18,68 s, Luboš Kadidlo 18. za 19,61 s. Vítězství obhájili muži ze Širokého Dolu.
Velkou pochvalu si zaslouží oba teamy a všichni zúčastnění z našeho sboru za vzájemnou soudržnost, vzájemné fandění a podporu jeden druhému.
Jinak závod po organizační stránce nebyl nejlepší - štafety se měřily ručně, při elektronickém měření stovek a útoků chybělo zobrazení časů, chyběla informovanost z rozhlasu o průběžném pořadí - dalo nám hodně práce udržet si alespoň pro sebe přehled o průběžném pořadí v disciplínách, běžecká dráha byla tak měkká, až klouzala, chyběly startovní bloky, překážky na hranici regulérnosti ... . Zvykli jsme si už na zcela jinou úroveň závodu a tak jsme docela nestačili divit.
Fotografie jsou v menu fotogalerie.
Večerní stovka a O pohár starosty obce
14. - 15. 8. Kamenec
Poprvé jsme při našem závodě Večerní stovka zavedli systém s odpolední kvalifikací a také poprvé v historii závodu nám nepřálo počasí. Déšť nás donutil zrušit večerní závod a výsledkem Večerní stovky se stala dvoukolová kvalifikace. Z našich závodníků se nejlépe umístila Pavla Švábová na 16. místě, na 17. místě Vendula Švandová. V mužích pak Luboš Kadidlo na 30. místě. Jinak jsme viděli řadu velice kvalitních časů i přestože byl závod několikrát přerušován pro déšť.
Nedělní závod v požárních útocích opět pokazilo družstvo mužů, senioři startovali s dvěma teamy - "A" standart 20,91 s, "B" neplatný pokus. Ženy konečně předvedly slušný čas - 19,06 s.
Výsledky Večerní stovky
Výsledky O pohár starosty obce
Fotografie
IV. závod Okresní ligy Svitavska
8. 8. Rozhrání
Z našeho sboru startovalo družstvo mužů - opět špatný výkon a 9. místo, družstvo veteránů - standartních 20,70 a druhé místo, družstvo žen také druhé, ale výkon neuspokojivých 22,47. Podrobné výsledky a půběžné pořadí naleznete v menu Okresní liga.
IV. závod Českého poháru
7. 8. Turnov
V Turnově se nejvíce dařilo Janě Sejkorové - 18 bodů za 13. místo s časem 19,30 s, dva body získala Vendula Švandová za 29. místo s časem 19,95 s. V mužích skončil nejlépe Milan Radiměřský na 69. místě za 19,59 s. Podrobné výsledky a celkové pořadí naleznete na hlavní stránce v menu Český pohár.
Okresní kolo PS - okres Svitavy
17. 7. Kamenec

Po roční přestávce jsme opět pořádali okresní kolo v našem sportovním areálu Pod lipou. Za velmi teplého počasí startovalo 14 družstev mužů a 6 družstev žen.
V kategorii mužů první disciplína štafeta 4 x 100 m naznačila velice vyrovnaný souboj 5 družstev, po disciplíně 100 m překážek se největší souboj odehrával mezi 2. a 3. místem - družstvy Kamence a Desné. Požární útoky pak nejvíce potěšily domácí Kamenec - s přehledem zvládnutý pokus znamenal konečné 2. místo. Závod jednotlivců proběhl zcela podle předpokladů - formu potvdil Jan Lorenc vítězstvím za 17,25 s.
Do krajského kola postupuje přímo obhájce loňského prvenství Široký Důl a dále Kamenec a Desná.
Kategorii žen ovládl souboj o první místo mezi družstvy Kamence a Desné. Kamenec nezvládl ideálně první disciplínu štafetu 4 x 100 m, po disciplíně 100 m překážek svoji ztrátu snížil a vše potvrdil profesionálně zvládnutým útokem a konečným prvním místem. Závod jednotlivců potvdil výkonnost Jany Flídrové, potěšila dobrým časem Jana Sejkorová.
Postupují Kamenec a Desná a krajské kolo bude opět jejich velkým soubojem.
Fotografie jsou v menu fotogalerie.

Výsledky závodu mužů.
Výsledky závodu žen.
Výsledky závodu mužů - jednotlivců.
Výsledky závodu žen - jednotlivců.
III. závod Okresní ligy Svitavska
11. 7. Lubná
Před třetím závodem ligy jsme měli velké problémy se složením družstev mužů a veteránů. Do závodu jsme nasadili družstvo mužů B - slibné trénikové pokusy a zlepšenou formu se nepodařilo předvést - nezapojený rozdělovač znamenal neplatný pokus. Družstvo žen také neprodalo svoji tréninkovou výkonost - čas 21,15 zdaleka neodpovídá přepokladům a tréninkovým časům. A tak jen družstvo veteránů odvedlo svůj standart - čas 20,20 s stačil na vítězství, ale také zde jsou možnosti dalšího zlepšování. Podrobné výsledky a půběžné pořadí naleznete v menu Okresní liga.
III. závod Českého poháru
10. 7. Kvasiny
Závodu v Kvasinách se z našeho sboru zúčasnilo zatím nejvíce závodníků: Vojta Švanda - 45. nísto za čas 19,51 s, Luboš Kadidlo - 47. místo s časem 19,68 s, Milan Radiměřský - 50. místo za čas 19,76 s, Jana Sejkorová - 2 body za 29. místo s časem 20,41 s, Renata Sejkorová - 53. místo časem 21,92 s a Petra Sejkorová - 57. místo časem 22,14 s. Podrobné výsledky a celkové pořadí naleznete na hlavní stránce v menu Český pohár.
Poličská pohárová soutěž mládeže
26. 6. Polička
Výsledky našich družstev a nejlepších našich jednotlivců:
Požární útok
kategorie mladší - 13. místo za čas 32,78 s
kategorie starší - družstvo B 9. místo s časem 22,75 s a družstvo A 16. místo za čas 28,06 s
Jednotlivci
kategorie předškoláci- 1. místo Jiří Ondrák
kategorie školáci - 5. místo Blanka Škorpíková
kategorie starší chlapci - 4. místo Pavel Žižka
kategorie starší dívky- 3. místo Markéta Drašarová
Okrskové kolo PS - okrsek Borová
20. 6. Pustá Kamenice
Okrskového kola jsme se zúčastnili v tradičním složení - dvě družstva mužů a jedno žen. Navíc náš sbor kompletně zajišťoval měření všech disciplín elektronickou časomírou, startéra, kompletní zpracování výsledků a také i částečné komentování závodu. To vše se nám podařilo zvládnout prakticky jen se členy našich soutěžních družstev. A když k tomu připočteme i úspěšný sportovní výsledek, dobrou společně bojovnou atmosféru všech tří družstev, hodnocení okrskového kola je velice kladné. Snad jen škoda smůly na koši při útoku týmu B mužů - mohli jsme dosáhnout i úplného maxima. Po delší době jsme viděli opravdu profesionálně zvládnuté útoky u týmu žen a mužů A. Musím všem členům týmů poděkovat za skvělý přístup a dobrou práci.
Fotografie jsou v menu fotogalerie.
Výsledky závodu mužů.
Výsledky závodu žen.
Výsledky závodu mužů - jednotlivců.
Výsledky závodu žen - jednotlivců.
II. závod Českého poháru
19. 6. Moravský Beroun
Zúčastnila se tato sestava závodníků: Milan Radiměřský - 28. místo a tři body za čas 19,48 s, Vojta Švanda - 30. nísto a jeden bod za čas 19,52 s, Vladimír Jiuše - 33. místo za čas 19,67 s a Jana Sejkorová - 5 bodů za 26. místo s časem 21,67 s. Podrobné výsledky a fotky naleznete na hlavní stránce v menu Český pohár.
Okresní kolo mládeže a dorostu
28. - 30. 5. Březová nad Svitavou
Závodní sestava z našeho sboru: dvě družstva starších, jedno mladších žáků a jedno družstvo dorostenců. Celkem startovalo v kategorii starších 19 družstev, 16 družstev mladších a 5 dorosteneckých družstev. Největšího úspěchu dosáhlo družstvo starších - 3. místo. Škoda jedné hodně zkažené disciplíny s umístěním 13, jinak by jim postup na krajské kolo určitě neutekl. Druhé družstvo a mladší sbíraly především zkušenosti - umístění na 7. a 8. místě není určitě špatné. Dorostenci - 3. místo je také nepostupové, ale vzhledem k problémům se složením družstva se mnoho čekat nedalo. Fotografie v menu fotogalerie
II. závod Okresní ligy Svitavska
22. 5. Brněnec
Na druhý závod ligy jsme přijeli opět v plné sestavě - dvě družstva mužů, veteráni a ženy. Bohužel se také opakovaly špatné výkony z posledních závodů, to platí především u mužů. Družstvo A čas 27,39 s, družstvo B čas 24,85 s - podobné časy jsme předváděli snad už před 10 lety. Ve veteránech čas 22,17 s je také horší než běžné tréninkové časy tohoto družstva a snad se to ukáže v příštích závodech. V kategorii žen jsme se potýkali s problémy se složením družstva hned na několika postech - v pozměněné sestavě i s jednou úplnou premiérou v ženské kategorii - čas 23,57 s není ostudou a měl by se stát odrazovým můstkem pro další práci. Podrobné výsledky a půběžné pořadí naleznete v menu Okresní liga.
I. závod Českého poháru
15. 5. Ostrava
Zúčastnila se tato sestava závodníků: Milan Radiměřský - 57. místo za čas 20,82 s, Vladimír Jiuše - neplatný pokus, Vojta Švanda - neplatný pokus, Vendula Švandová - 48. místo za čas 22,61 s, Jana Sejkorová - 10 bodů za 21. místo s časem 20,36 s. Výsledky mužů byly ovlivněny zrušením druhého kola a dalšího programu pro trvalý déšť. Podrobné výsledky naleznete na hlavní stránce v menu Český pohár.
I. závod Okresní ligy Svitavska
8. 5. Široký Důl
Prvního závodu ligy jsme se zúčastnili s dvěma družstvy mužů, jedním veteránů a jedním žen. Při závodě se nám příliš nedařilo, výsledné výkony vůbec neodpovídaly tréninkovým časům a tak to vypadalo na další ostudu. Naštěsti situaci alespoň částečně zachránilo družstvo veteránů, kterému se podařilo zvítězit. Družstvo žen doplatilo na častou poruchovost časomíry - povedený pokus, kterým se dalo bojovat o vítězství se musel opakovat a již se nepodařil.
Fotografie jsou v menu fotogalerie.
Výsledky závodu a průběžné pořadí Okresní ligy.