Výsledky ze soutěží všech kategorií za rok 2003
Pohár VŘSR
25. 10. Široký Důl
Na poslední soutěži v roce se z našeho sboru představilo jedno družstvo mužů. Pokračovalo bohužel opět v tradici neúspěšných a neplatných pokusů.
Podrobnosti k pokusu (jak jsem to viděl já z pozice "béčkaře"):
Team šel na pokus v bojovné náladě a celkem dobře připraven - chtěli jsme určitě zkusit čas 16.xx s. Koš tradičně velmi dobře, trochu problémy se ztuhlou savicí při nabírání a u strojníka. Rozdělovač trochu rozhozený - mohl být rychlejší, ale OK. Proudy: pravý ještě celkem dobře, na levém opět problémy - na nástřikové čáře nezapojená proudnice, ale hlavně vůbec žadná snaha o alespoň dokončení pokusu. Na takové vzdání pokusu jsme v Kamenci nebyli zvyklí a já doufám, že ho takto již nikde nikdy nepředvedeme.
Závod požárnické všestrannosti
18. 10. Jevíčko
Naši mladí hasiči se umístili takto:
Mladší žáci: 2. místo
Starší žáci: 1., 8. a 11. místo, 35. místo obsadila hlídka, ve které běželi starší spolu s mladšími
Dorostenci: 4. místo
IV. závod Okresní ligy Svitavy v požárním útoku
28. 9. Sádek
Naše účast v závodě: dvě družstva mužů, dvě seniorů + naše děvčata v družstvu Široký Důl.
Fotografie jsou v menu fotogalerie.
Výsledky a konečné pořadí muži:
- formát html
Výsledky a konečné pořadí ženy:
- formát html
Výsledky a konečné pořadí senioři
- formát html
Mistrovství České republiky v požárním sportu- kategorie muži a ženy
19. - 21. 9. Olomouc
Mistrovství republiky se z našeho sboru zúčasnily v družstvu Široký Důl Jana a Petra Sejkorová spolu s Vendulou Švandovou.
Výsledky kategorie muži:
- družstva (PDF)
- jednotlivci (PDF)
Výsledky kategorie ženy:
- družstva (PDF)
- jednotlivci (PDF)
V. závod Českého poháru
30. 8. Borovany
Posledního závodu seriálu se zúčasnila tato sestava závodníků- Jana Sejkorová, Vendula Švandová a Vojtěch Švanda. V posledním závodě seriálu se nejvíce předvedl Vojtěch Švanda, který časem 18,21 s skončil na vynikajícím 12. místě. Holky zaběhly svůj letošní standart- Jana 19. místo za 19,98 s a Vendula 20,09 s a 22. místo.
V celkovém hodnocení patří Janě Sejkorové 19. místo, Vendule Švandové 23. místo a Vojta Švanda se výbornou formou z posledních závodů probojoval až 36. místo.
I. ročník seriálu Český pohár byl velmi úspěšný a proto je již připraven i ročník další v roce 2004.
Fotografie jsou v menu fotogalerie.
Výsledky závodu
Konečné pořadí Českého poháru 2003 a vše ostatní
Krajské kolo soutěže v požárním sportu - kategorie muži a ženy
23. 8. Polička a Kamenec
Závod začal v 8.00 h štafetami 4 x 100 m na atletickém oválu v Poličce a poté pokračoval od 10.00 h ve sportovním areálu Pod lipou v Kamenci. Na naší běžecké dráze se nejdříve představili muži v disciplíně 100 m s překážkami a od 12.00 h také ve stejné disciplíně ženy. Ve 14.00 h přišla na řadu i poslední část závodu - požární útoky mužů a potom žen.
V obou kategoriích patří vítězství družstvům ze Širokého Dolu. Oporami vítězného celku žen byly také členky našeho sboru- sestry Sejkorovy a Vendula Švandová, které ukázaly svoje výsadní postavení zejména v běhu na 100 m s překážkami.
V kategorii mužů nastoupil za družstvo Desná Vojtěch Švanda a opět předvedl svoji letošní výbornou formu- čas 18.22 s, ale ve výborné úrovni závodu mužů stačil až na 8. místo. Pro zajímavost uvádím- v loňském roce při krajském kole ve Vysokém Mýtě jsme viděli 9 časů pod 19 s, letos v Kamenci bylo těchto časů 14.
Několik fotografií ze závodu.
Výsledky kategorie muži:
- družstva
- jednotlivci
Výsledky kategorie ženy:
- družstva
- jednotlivci
Večerní stovka a O pohár starosty obce
16. - 17. 8. Kamenec
Naše účast v závodě O pohár starosty: jedno družstvo mužů a družstvo žen ve své letošní premiéře po mateřských povinostech některých členek týmu.
Naše účast ve Večerní stovce: Velice kvalitní výkon předvedl Votěch Švanda - 18,92 s a 27. místo tzn. body do Českého poháru, u žen se dařilo Janě Sejkorové- 19,85 s a 17. místo, Vendula Švandová pak předvedla 20,04 s a místo 20.
Výsledky Večerní stovky
Výsledky O pohár starosty obce
Fotografie
III. závod Okresní ligy Svitavy v požárním útoku
17. 8. Kamenec
Naše účast v závodě: jedno družstvo mužů, jedno seniorů, další družstvo seniorů a také družstvo žen startovaly mimo soutěž + naše děvčata v družstvu Široký Důl.
Výsledky
Pohárová soutěž v požárním útoku
26. 7. Dolní Třešňovec
Po závodu okresní ligy jsme se zúčastnili odpolední soutěže v Dolním Třešňovci- závod na nástřikové terče. Výsledek 13 místo pro muže.
II. závod Okresní ligy Svitavy v požárním útoku
26. 7. Suchá u Litomyšle
Naše účast v závodě: jedno družstvo mužů, jedno seniorů + naše děvčata v družstvu Široký Důl. Výsledné časy se zdají být na dnešní dobu až neuvěřitelně špatné, ale trať byla do kopce a velice nerovná. Celkové pořadí v okresní lize se u mužů tím to závodem hodně vyrovnalo. Náš sbor zajišťoval kompletní měření závodu naší elektronickou časomírou.
II. kolo PS okres Svitavy
19. 7. Sádek
Do II. kola postoupilo po dlouhé době pouze naše jedno družstvo mužů, v ženách naše členky závodily za družstvo Široký Důl. Muži měli výsledek závodu pevně ve svých rukou, před PÚ drželi s přehledem druhé postupové místo, ale bohužel rozpojené B na rozdělovači znamenalo čas 47,77 s a nakonec až 10 místo. V závodě jednotlivců se opět nejvíce prosadil Vojta Švanda čtvrtým místem a časem 19,05.
V kategorii žen jasně zvítězilo družstvo Široký Důl s našimi děvčaty- v jednotlivcích opět potvrdila formu Vendula Švandová- druhé místo.
Kompletní výsledky ke zveřejnění bohužel mít nebudu.
Fotografie
Pohárová soutěž jednotlivců
12. 7. Kvasiny
Tento závod se v Kvasinách uskutečnil poprvé a zúčastnil se ho celkem solidní počet závodníků a závodnic, běhalo se na antukové dráze.
Z výsledků našich zástupců:
Stálou formu prokázala Vendula Švandová 14. místem a časem 19,xx s, u mužů se neztratil Vojta Švanda 24. místem za 18,96 a letos poprvé se ukázal Milan Radiměřský alespoň 30. místem.
I. kolo PS okrsek Borová
22. 6. Sádek
Do závodu jsme nasadili dvě družstva mužů. A prošlo závodem s přehledem a jasně zvítězilo, B bojovalo a překvapilo velice slušnou pozicí před pož. útokem. Na druhé místo v celkovém pořadí pak stačil čas útoku pohodových 25 s, ale bohužel velký nezdar na koši znamenal čas až 28,64 s a nakonec až čtvrté místo. Do okresního kola postupuje naše A a Telecí.
Výsledky muži celkově
Výsledky muži jednotlivci
Výsledky ženy celkově
Výsledky ženy jednotlivci
II. závod Českého poháru
21. 6. Moravský Beroun
Závodu se zúčasnila tradiční sestava závodníků- Jana Sejkorová, Vendula Švandová, Petra Sejkorová, Vojtěch Švanda a Milan Radiměřský. Druhý závod seriálu nebyl tak úplně špičkově obsazen a naši závodníci toho dokázali také využít- body pro všechna děvčata a také zaslouženě první bod pro Vojtu Švandu za 30. místo.
Přístí závod je v Turnově 9. 8.
Výsledky závodu
Průběžné pořadí Českého poháru
Pohárová soutěž mládeže v Poličce
21. 6. Polička
Soutěže se zúčasnilo jedno družstvo mladších a dvě družstva starších. Všem se dařilo a v hlavní soutěži v požárním útoku obsadila družstva mladších i starších žáků druhá místa, další družstvo starších žáků pak místo 10. V závodě jednotlivců na 60 m s překážkami se nejvíce prosadila druhým místem Lenka Dvořáková.
Náš sbor opět kompletně zajišťoval elektronické měření obou disciplín současně, poprvé jsme také představili zobrazování výsledných časů na dvou zobrazovacích monitorech na různých místech.
Fotografie
Výsledky pož. útoků- starší žáci (formát jpg - 50 kb)
Výsledky pož. útoků- mladší žáci (formát jpg - 55 kb)
Krajské kolo mládeže a dorostu v požárním sportu
14. 6. - 15. 6. Polička
Obě naše družstva v závodě obsadila medailová umístění, bohužel ale první místo to nebylo. Postup na Mistrovství republiky se tedy nepodařil. Mezi jednotlivci se nejvíce prosadil v kategorii žáků Josef Žižka, který s převahou zvítězil a stal se přeborníkem Pardubického kraje. Náš sbor kompletně zajišťoval elektronické měření času na všech disciplínách.
Fotografie
Výsledky družstev- žáci
Výsledky jednotlivců - žáci
Výsledky jednotlivců - žákyně
Výsledky družstev- dorostenci
Výsledky jednotlivců- dorostenci
Výsledky družstev- dorostenky
Výsledky jednotlivců- dorostenky
Okresní kolo mládeže a dorostu v požárním sportu
30. 5. - 1. 6. Sádek u Poličky
Naše účast: jedno družstvo mladších žáků, dvě družstva starších žáků a jedno družstvo dorostenců. Do krajského kola postupují z kategorie starších a dorostenců vždy první dvě družstva. Všechna naše družstva předvedla velmi dobré výkony a to se projevilo i ve výsledcích- mladší bezkonkurenčně první, starší postup z také z prvního místa a dorostenci postup z druhého místa. Náš sbor zajišťoval elektronické měření času na požárním útoku souběžně se štafetou na 4 x 60 m.
Fotografie
Výsledky kategorie mladší
Výsledky kategorie starší
Výsledky kategorie dorost celkově
Výsledky kategorie dorost stovky
I. závod Českého poháru - Hasičské stovkování
10. 5. Ostrava
Závodu se zúčasnili Jana Sejkorová, Vendula Švandová, Vladimír Jiruše, Vojtěch Švanda a Milan Radiměřský. První závod seriálu přinesl velice kvalitní konkurenci a hned první úspěch - 9 bodů pro Vendulu Švandovou za 22. místo. Dobře si vedl i Vojtěch Švanda - slušné 56. místo za 19.30 s, ostatní měli hodně smůly - pády a nepříjemné odřeniny. Přístí závod v Moravském Berouně 21. 6.
Výsledky
I. závod Okresní ligy Svitavy v požárním útoku
10. 5. Široký Důl
Závodu jsme se zúčasnili s jedním družstvem mužů a jedním seniorů. V obou případech jsme se dopustili chyb, které nás stály drahocenné vteřiny. Výsledek v celkovém pořadí- muži na 9. místě a senioři na 3.
Hala Jablonec nad Nisou
26. 4.
Závod v hale v Jablonci nad Nisou se nejvíce vydařil Janě Sejkorové - jediná postoupila do druhého kola, ostatní se celkem těsně do druhého kola nedostaly.