III. kolo soutěže v pož. sportu - kraj Pardubický

24. 8. 2002 Vysoké Mýto

Komentář k závodu aneb zahozená "republika"
Naše družstvo žen odjíždělo na závod s cílem obhájit loňské prvenství a opět vybojovat postup na Mistrovství republiky. Nejvážnějšími konkurenty měla být družstva z Desné a z Čeperky. Už první disciplína, štafeta 4x100 m ukázala, že tím opravdu největším soupeřem budou vlastní chyby. I přes obrovskou hrubku na hadicích v lepší štafetě ženy po této disciplíně vedly celkové pořadí s náskokem necelé vteřiny před Desnou.
Po další disciplíně, 100 m překážek jednotlivců, ženy vedení ještě zvýšily o další 3 desetiny vteřiny. Ve stovkách potěšila třetím místem Pavla Švábová, čtvrtým místem Jana Sejkorová, mile překvapila šestým místem Markéta Wilderová.
Přichází poslední disciplína, požární útok, naše kdysi silná disciplína. Družstvo startovalo z náskokem 1,17 s před družstvem z Desné, ale s nevýhodným st. číslem 3, tedy před všemi vážnými konkurentkami. Útok nebyl vůbec špatně rozběhnutý, zadek s jistotou, rozdělovač s drobným zdržením na základně, trochu přetažený (značka min. o 1 m blíže k terčům než měla být), ale vše v pohodě na výstřik 21 - 23 s. Proudy: dotaženy v pohodě na čáru, při sestřiku mají proudy hodně velký rostřik, hlavně z pravého proudu jdou proudy vody zpět přímo na levou proudařku, která tím totálně ztráci orientaci a nikdo jí nedobíhá pomoci, ikdyž se to tak vždy trénuje,- všichni jen sledují její trápení, které končí nástřikem za nekonečných 15 vteřin. Družstvo Desné potom v klidu nastupuje a s obrovským přehledem dává čas 32,16 s a s přehledem vítězí a postupuje.
V kategorii mužů závodili za družstvo z Desné dva členové našeho sboru a nevedli si vůbec špatně. V disciplíně 100 m s překážkami Milan Radiměřský skončil s časem 18,99 s na 9. místě a Luboš Kadidlo s časem 19,11 s na 10. místě.
kategorie muži Kategorie muži celkově. Klikněte na obrázek.
kategorie muži jednotlivci Kategorie muži jednotlivci. Klikněte na obrázek.
kategorie ženy Kategorie ženy celkově. Klikněte na obrázek.
kategorie ženy jednotlivci Kategorie ženy jednotlivci. Klikněte na obrázek.